Material och Miljö

Vårt miljötänk

lollopard prioriterar material och kvalité för att våra kläder ska kunna leva länge, användas mycket, slitas, ärvas och vara lika glädjande idag som nästa år eller året efter det! Vi lägger även ner stor omsorg på våra tryck. Det finns tusentals olika färgtyper som man kan använda på textiltryck. Vi använder alltid färger med lång hållbarhet, som tål tvätt efter tvätt.


Materialen i vår kollektion

Vid varje produkt hittar du materialinfo. Vi använder oss av ekologisk bomull eller bambu. Plaggen är märkta med FAIR WEAR som stävar efter goda arbetsförhållanden för de som arbetar i fabrikerna. Barnplaggen är tillverkade på Gotalnd i svenska tyger, stickade i Ulricehamn. Bomullen kommer i huvudsak från Turkiet eller Indien. 

              

lollopards miljöansvar

"Till vår stora glädje kommer ofta kunder till oss och berättar att de använder sina lollopardplagg år efter år. Det ligger ett miljötänk bakom! Slit och slängmentaliteten slösar på våra naturresurser och det är inget vi vill bidra till"

Ekologisk bomull växer långsammare än bomull som odlats med konstgödsel och andra kemikalier. Det innebär att ekologisk bomull har starkare fibrer, som ger dig hög kvalité som är naturligt len mot huden.

Skötselråd

Det är viktigt att sköta och tvätta kläder på rätt sätt för att de ska hålla sig fina så länge som möjligt.

Följ de tvättinstruktioner som finns i plagget/produkten.
Sortera tvätten efter färger, VÄND ALLTID UT OCH IN PÅ ALLA PLAGG och framförallt kläder med tryck på. Trycken slits mot tvättrumman och får en kortare livslängd. Använd rätt mängd tvättmedel, använd inte tvättmedel med blekmedel i. Tvätta i rätt temperatur.

Torka helst inte tvätten i torktumlare, det sliter på kläderna i längden.
Alla kläder mår bättre av att hängtorka.
I lollopards kläder har vi strukit över torktumlingen på tvättrådet, av erfarenhet är det att förkorta klädernas livslängd.

Stryk med rätt temperatur. Stryk aldrig direkt på tryck som då kan smälta.
Detta gäller på våra tröjor med motiv på bröstet, stryk då alltid på baksidan.