Din varukorg
Total 0,00 kr


  Till kassan >>

WEBSHOPSök produkt

Om du kör fast eller det uppstår problem när du gör din beställning så ring oss på 040-306380 eller maila till info@lollopard.com så hjälper vi dig!


Betalsätt:


lollopards material och miljötänk

lollopard prioriterar material och kvalité för att våra kläder ska kunna leva länge, användas mycket, slitas, ärvas och vara lika glädjande idag som nästa år eller året efter det!

Vi lägger även ner stor omsorg på våra tryck. Det finns tusentals olika färgtyper som man kan använda på textiltryck. Vi använder alltid färger med lång hållbarhet, som tål tvätt efter tvätt.

Färg lollopard använder sig av så kallade reaktiva färger på kläderna, som är bland de mest miljövänliga som finns idag. De reaktiva färgerna förenar sig med textilens trådar, för en fantastisk lång livslängd och lyster.

lollopards mönster är designade exklusivt för våra kollektioner. Vi är stolta över våra tidlösa mönster som kunderna efterfrågar år efter år!


Materialen i lollopards kollektion

Single jersey/lycra:
92%  ekologisk bomull, 8% lycra. Borstad mjuk yta.
Bomullstråden har långa fibrer den nopprar inte. Färgen och passform i kläderna håller mycket bra efter att plagget blivit tvättat. Lycran i tyget gör att kläderna håller passformen. Färgat med reaktiva färger, vilket ger tyget en mycket lång hållbarhet.
Single Jersey är benämningen för stickmetoden.

Interlock
: 100%  ekologisk bomull.
Interlock är en typ av trikåtyg. Det som särskiljer från singlejerseyn är stickmetoden. Fram och baksida ser i princip likadana ut på ett interlocktyg, båda sidorna är rätsidiga. Tyget har elasticitet i sig själv utan inblandning av lycra, i och med denna stickmetod. Bomullstråden har långa fibrer, den noppar inte. Färgen och passform i kläderna håller mycket bra efter att plagget blivit tvättat.
Interlock  är benämningen för stickmetoden.

Velour: 80% ekologisk bomull, 20% polyamid, stickat i Sverige.
Ett mycket uppskattat och användbart  material. Man använder polyamid blandat med bomull i velourmaterialet för att materialet ska kunna få sin lyster och stabilitet. Muddarna är i ett ribbmaterial som innehåller bomull/lycra för elasticitetens skull.  Plagget blir lika fint, mjukt & skönt efter tvätt. Vill du, så kan du torktumla 5 min för att få upp luggen i plagget direkt. Men det går lika bra att hängtorka och plagget återför sin lyster när du har det på dig. Krymper ett par procent på längden. Sträck på längden i vått tillstånd.

Sweatshirt-tyg: 80% öko-tex certifierad bomull, 20% polyester.
Materialet heter Double layer på textilspråk, det är stickmetodens benämning.
Muddarna är stickade i 2x2 ribb(bomull/lycra) Materialet finns som jacka. Ett mycket slitstarkt material.

Viskos: 92% viskos, 8% lycra.
Viskos är en så kallad regenatfibrer  och har sitt ursprung från flisad granved. Materialet  ger ett snyggt fall och känns otroligt mjukt mot kroppen. 

Vi är stolta över vår fantastiska kvalité, prova själv så får du se! 

lollopards miljöansvar

Fr.o.m våren 2009 använder lollopard ekologiskt odlad bomull i sina kläder, om inget annat anges. Bomullen kommer huvudsakligen från Turkiet. Bomullen i våra barn t-shirts med motivtryck kommer från Indien. Våra plagg som har benämningen MADE IN SWEDEN är alla sydda på Gotland i huvudsak svensktillverkade tyger.
Titta på miljöcertifikatet, klicka här.

Den ekologiska bomullen produceras helt fritt från kemikalier.

Alla våra leverantör är Ökotex certifierade och följer Textilimportörernas restriktioner för kemiska tillsatser där man förbjuder allt som är farligt för människokroppen, som tex. tungmetaller, PVC, s.k. ftalater (cancerframkallande ämnen), samt en mängd andra skadliga ämnen. Allt detta redovisas i testresultat från organisationer som ECB-online, ITS och SGS. Samtliga av lollopards leverantörer signerar för Fair Trade-avtal som bl.a. innebär förbud mot att utnyttja minderåriga för arbete i enlighet med EU:s lagstiftning.

Lollopards ekologiska bomull är odlad utan konstgödsel eller insektsgifter.
Ekologisk bomull är bra för alla människor och för alla djur och växter. Nu och i framtiden.

Ekologisk bomull växer långsammare än bomull som odlats med konstgödsel och andra kemikalier. Det innebär att ekologisk bomull har starkare fibrer, som ger dig hög kvalité som är naturligt len mot huden.

lollopard cares about the environment.

And we care about you. This is high quality organic cotton, manufactured in Turkey within Fairtrade regulations. Organic cotton does not contain any harmful substances. It´s safe for you, the farmers, and the environment.

lollopard använder sig av så kallade reaktiva färger på kläderna, som är bland de mest miljövänliga. De reaktiva färgerna förenar sig med textilens fibrer, för en fantastisk lång livslängd och lyster.

Plaggen innehåller den lilla aningen lycra som krävs för att kläderna ska hålla bästa formen säsong efter säsong.

-"Till vår stora glädje kommer ofta kunder till oss och berättar att de använder sina lollopardplagg år efter år. Det ligger ett miljötänk bakom! Slit och slängmentaliteten slösar på våra naturresurser och det är inget vi vill bidra till"

Skötselråd
Det är viktigt att sköta och tvätta kläder på rätt sätt för att de ska hålla sig fina så länge som möjligt.

Följ de tvättinstruktioner som finns i plagget/produkten.

Sortera tvätten efter färger, VÄND ALLTID UT OCH IN PÅ ALLA PLAGG och framförallt kläder med tryck på. Trycken slits mot tvättrumman och får en kortare livslängd.
Använd rätt mängd tvättmedel, använd inte tvättmedel med blekmedel i.
Tvätta i rätt temperatur.

Torka helst inte tvätten i torktumlare, det sliter på kläderna i längden.
Alla kläder mår bättre av att hängtorka.
I lollopards kläder har vi strukit över torktumlingen på tvättrådet, av erfarenhet är det att förkorta klädernas livslängd.
Undantag gäller för VELOUR, som får tillbaka sin lyster och mjuka känsla om den torktumlas.

Stryk med rätt temperatur.
Stryk aldrig direkt på tryck som då kan smälta.
Detta gäller på våra tröjor med motiv på bröstet, stryk då alltid på baksidan.

Nyhetsbrev

Facebook

P

Press
l o l l o p a r d  AB 2013 © | tel: +46 40 - 30 63 80 | info@lollopard.com