Din varukorg
Total 0,00 kr


  Till kassan >>

WEBSHOPSök produkt

Om du kör fast eller det uppstår problem när du gör din beställning så ring oss på 040-306380 eller maila till info@lollopard.com så hjälper vi dig!


Betalsätt:


lollopards ekologiska bomull

Från frö till färdigt garn!
 
lollopard använder ekologisk bomull, odlad i Turkiet, i klädkollektionen, som garanterat är helt fri från kemikalier. Från frö till färdigt garn!
Bomullen är G.O.T.S.-certifierad (Global Organic Textile Standard) av Control Union som är ett internationellt kontrollorgan med olika specifika program för hur man tar fram en produkt på ett miljövänligt sätt.
Fördelen med den ekologiskt odlade bomullen, förutom att den främjar miljön, är att den får tätare och därmed mer slitstarka fibrer, eftersom bomullen får växa långsamt och inte stressas fram med hjälp av kemikalier.
lollopards kläder färgas och trycks i fabriker som har strikta regler kring förbrukning av rent vatten och att aldrig släppa ut smutsigt miljöfarligt sköljvatten. Det innebär att alla som arbetar med eller använder våra produkter inte utsätts för hälsorisker, vilket vi tycker är viktigt!

Alla våra leverantör är Ökotex certifierade och följer Textilimportörernas restriktioner för kemiska tillsatser där man förbjuder allt som är farligt för människokroppen, som tex. tungmetaller, PVC, s.k. ftalater (cancerframkallande ämnen), samt en mängd andra skadliga ämnen. Allt detta redovisas i testresultat från organisationer som ECB-online, ITS och SGS. Samtliga av lollopards leverantörer signerar för Fair Trade-avtal som bl.a. innebär förbud mot att utnyttja minderåriga för arbete i enlighet med EU:s lagstiftning.

Nyhetsbrev

Facebook

P

Press
l o l l o p a r d  AB 2013 © | tel: +46 40 - 30 63 80 | info@lollopard.com